Inschrijven audities

De inschrijving voor de audities is gesloten.

 

--------------------------------

 

Stadsschouwburg Haarlem is op zoek naar jongens en meisjes tussen de 8 en 17 jaar, volwassen amateurtoneelspelers en variétéartiesten om mee te spelen in de nieuwe kerstproductie ‘Scrooge! Geen Christmas Carol’ van 19 december 2018 t/m 6 januari 2019.

Het kost wat tijd maar het is enorm leuk!

En… je leert er wat van. Wil je meedoen aan de vierde editie van deze professionele familiekerstproductie in Stadsschouwburg Haarlem? Je staat zij aan zij met professionele acteurs op het grote toneel en leert in korte tijd enorm veel. Het kost wel tijd en er staat geen financiële vergoeding tegenover. Het is belangrijk dat je serieus mee wilt doen en beschikbaar bent. Wil jij schitteren op de planken van de Stadsschouwburg van 19 december 2018 t/m 6 januari 2019?

Wie zoeken we?

Jongens en meisjes van 8 – 17 jaar
Enthousiaste kinderen en jongeren, die al dan niet ervaring hebben met toneel, musical, muziek, dans. Speciale talenten zoals kunnen jongleren, goochelen, buikdansen, of wie mooie liedjes kan zingen in een vreemde taal, of een zelf verzonnen muziekinstrument kan bespelen: iedereen die iets kan laten zien of horen op het podium waar hij goed in is, is welkom, ook als je wilt laten zien welke bijzondere kunstjes je je hond hebt kunnen aanleren.

Volwassenen van 18-108 jaar
Enthousiaste amateur toneelspelers, liefst met een aanleg voor fysiek theater en een goede (zang)stem. Speciale talenten zoals hierboven bij de kinderen beschreven zijn natuurlijk ook welkom.

Variété-acts en poppenspelers
Individuen, duo's of groepen die kunnen jongleren, goochelen, buikdansen, één van de martial arts demonstreren, kunstrolschaatsen, steltlopen, circusacts zijn ook van harte uitgenodigd om te komen auditeren. Omdat er veel poppenspel in de voorstelling zit, worden ook poppenspelers gezocht. Alle kandidaten moeten bereid zijn op vrijwillige basis aan de productie mee te werken.

Wanneer en waar?

Audities kinderen en jongeren t/m 17 jaar
na aanmelding en selectie krijg je één van de volgende weekenddagen toegewezen om te komen auditeren: 9, 10, 16 of 17 juni. Je hoort dit uiterlijk begin juni. Ben je door de eerste ronde, dan word je uitgenodigd voor de tweede ronde op zaterdag 23 juni.

Audities volwassenen
Na aanmelding en selectie krijg je één van de volgende weekenddagen toegewezen om te komen auditeren: 16 of 17 juni. Je hoort dit begin juni. Ben je door de eerste ronde, dan word je uitgenodigd voor de tweede ronde op zondag 24 juni.
 

Repetities

Summer Academy
De geselecteerde kinderen en jongeren t/m 17 jaar beginnen met een Summer Academy o.l.v. regisseur Javier Lopéz Piñón, van 27 t/m 31 augustus 2018, in  Stadsschouwburg Haarlem. De week wordt afgesloten met een presentatie op zondag 2 september.

Wekelijkse repetities
De repetities zijn in de maanden september t/m half december in Stadsschouwburg Haarlem.

Kinderen: vanaf woensdag 5 september, op woensdagmiddag en op zaterdag. Er wordt deels in twee groepen gewerkt. De herfstvakantie van 20 t/m 28 oktober is voor de kinderen vrij.

Volwassenen: Kennismakingsbijeenkomst op zaterdagmiddag 22 september. Repetities: vanaf woensdag 24 oktober op woensdagavond en zaterdagmiddag.

Iedereen: op vrijdag 14 t/m maandag 17 december moet je volledig beschikbaar zijn (montagedagen en generale). Aan de leerplichtige spelers wordt hulp geboden bij het vrij vragen van school voor 14 december en 17 december.

Voorstellingen
Scrooge staat in Stadsschouwburg Haarlem van 19 december 2018 t/m 6 januari 2019.

Klik hier voor de complete speellijst >

Kinderen en jongeren t/m 17 jaar worden in drie casts ingedeeld en spelen ongeveer 6 voorstellingen. Volwassenen en musici spelen alle voorstellingen.

Regels Inspectie SZW (Arbeidsinspectie)
Bij de repetitie indeling en de indeling van de drie casts voor de kinderen worden de wettelijke regels van de Inspectie SZW gevolgd m.b.t. repetitietijden en aantal voorstellingen per week.